Ana Sayfa Gündem 14 Mart 2023 62 Görüntüleme

Ilık’tan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü mesajı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık yayımladığı mesajında kahramanlık destanı İstiklal Marşının, vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösterdiğini söyledi.

HABER

Hacer ZORTUL

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. KTSO Odası Başkanı Soner Ilık yazılı olarak yayımladığı mesajında kahramanlık destanı İstiklal Marşının, vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösterdiğini söyledi.

Başkan Ilık mesajında; “Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşımız milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Tüm Türkiye’de büyük küçük her kesimin hafızalarına kazınan İstiklal Marşı’mızın her mısrasında vatan ve bağımsızlık tutkusu, birlik ruhu ve kahramanlık destanı yankılanmaktadır. Aziz milletimiz, milli birlik ve beraberliği, demokrasi ve bağımsızlığımızı her zaman en kadim emanet bilerek her türlü dış tehdit karşısında el ele vermiştir. İstiklal Marşımız; milletimizin içindeki o ulvi ve büyük duygulara adeta tercüman olmuştur. Milletimizin onur ve gurur mücadelesinin yıldızı olarak milletimize mal olmuştur. Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ cümlesi, savaş şartlarının ne kadar ağır olduğunu bizlere en derinden hissettirmektedir.

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy halk ile iç içe mütevazı yaşamı, duruşu, cesareti ve aydın kişiliği ile örnek bir şahsiyettir. Kaleminden dökülen mısralarla halkın sesi olan İstiklal Şairimiz, memleketimizin önemli örnek şahsiyetlerindendir.

Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ve bizlere düşen, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mirasına sahip çıkarak, Türkiye’nin sahip olduğu milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği seviyeye çıkarmayı misyon edinmektir Bu nedenle; dış mihraklara fırsat vermeden, aile yapımıza da sahip çıkarak, nice Mehmet Akifler ve dünya liderleri yetiştirerek, şanlı milletimizi ve ülkemizi hak ettiği konuma getirmek için çaba göstermeyi sürdürmeliyiz. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milleti’nin Kahramanlık Destanı olan İstiklal Marşımız bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. Yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Kahraman Şehitlerimizi ve istiklal mücadelesine kalemiyle ruh ve vücut kazandıran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87. Yıldönümünde, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com