*Lüleburgaz Ekin Atölyesi dansçıları Türkiye Serbest Stil Dans Yarışmasından 12 kupa ile döndüler.
HABER MERKEZİ
Türkiye Dans Sporları Federasyonu(TDSF) Türkiye Serbest Stil Dans Yarışması’na, Lüleburgaz’dan Dans@Trakya dans grubuyla katılan Genç Katılım Spor Kulübü Derneği, şampiyonaya damgasını vurdu. Lüleburgaz Belediyesi Ekin Atölyesi’nde eğitimlerini alan çocuklar birçok başarılı dansçının arasından sıyrılarak Lüleburgaz’a 12 kupa ile döndü.
*Lüleburgaz’ın gururu oldular
Lüleburgaz Belediyesi Ekin Atölyesi’nin çocukları kendilerine tanınan imkanları başarıya dönüştürerek gurur dolu sonuçlara imza atıyorlar. Dansı sevmeyi ve dansın yaşam tarzı haline gelmesini benimseten eğitmenlerin gayretiyle büyük yol aldılar. Ekin Atölyesi’ndeki çocuklar başarıları ile, Lüleburgaz’a haklı bir gurur yaşattılar ve gururlandırmaya da devam edecekler.
*7 Ekip de derece aldı
Bir önceki sene Yıldızlar ve Gençler Hip-Hop kategorilerinde Türkiye 3’üncüsü olan kulüp, bu sene 7 ekip ve 13 solo performansı olmak üzere 86 sporcusuyla turnuvada yer aldı. Adını altın harflerle turnuva tablosuna yazdıran kulübün 7 ekibi de Türkiye derecesi yaptı. Gençler ve Yıldızlar Hip-Hop ile Minikler Dans Şov kategorilerinde Türkiye Şampiyonluğuna uzanan GENKAD sporcuları, Dans Şov Yıldızlar ve Dans Şov Minikler kategorilerinde Türkiye 2’ncilikleri, Hip-Hop Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde de Türkiye 3’üncülükleri kazandı. Solo Hip-Hop kategorisinde Miniklerde Yağmur Senem İnan Türkiye 2’incisi, Yıldızlarda Zeki Gündüz Türkiye 3’üncüsü, Gençlerde Atakan Usal Türkiye 3’üncüsü oldu. Breakdans Yetişkinler kategorisinde Ahmet Ant ve Büyükler Kategorisinde Hasan Yüksek (Arap Hasan) Türkiye 3’üncüsü oldular.
*Ekol olmuş grupları geride bıraktılar
Toplamda 12 kupa ile Lüleburgaz’a dönen GENKAD, ulaşılması güç bir başarıya imza atarak turnuvanın en iyi kulüp performansını gösterdi. Son iki yıldır şampiyonalara katılım gösteren kulübün, Serbest Stilde ekol olmuş grupları geride bırakarak edindiği bu başarının mimarı olan Dans@Trakya grubu kurucusu Sedat İşbilen, yaptığı açıklamada ekipleri hazırlamada yıl boyunca yanında olan eşi Arzu İşblen, Buse İşbilen ve Uğur Coşkun’a teşekkür etti. Sedat İşbilen, 2 yıldır bünyesinde yer aldıkları GENKAD ile Lüleburgaz’ın adını dans sporunda duyurmaya devam edeceklerini söyledi.
*“Özveriyle çalışanlara ve destek olanlara teşekkürler”
Dernek Başkanı Ömer Ermen, 2014 yılından bugüne farklı branşlarda gençler ve çocukları sporla buluşturduklarını belirtti. Ermen, elde edilen bu başarının yalnızca kulübe ait olmadığını, başta sporcu velileri olmak üzere özveriyle çalışan antrenörler, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerle yarattıkları aile atmosferinin başarılarında kilit rol oynadığını vurguladı. Ayrıca yarışma yolculuğu için desteklerini esirgemeyen Lüleburgaz Belediyesi, Kırklareli Belediyesi, Balaban Dondurma, Yunus Pastanesi, Çağla Çiçekçilik, Günce Reklamevi, 60 Dakikan Var Odadan Kaçış, Gönül Kırtasiye ve Kayalı Petrol’e de teşekkür etti.