Ana Sayfa Gündem, Siyaset 23 Eylül 2016 1296 Görüntüleme

Pınarhisarlı Kadınlardan Ayşegül Terzi’ye Destek

“Ayşegül Terzi’ye atılan tekme laikliğe, özgürlüğe ve insan haklarına atılan tekmedir”

 

*CHP Pınarhisarlı kadınlar, İstanbul’da otobüste yolculuk yaptığı sırada şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’ye destek verdi.

HABER MERKEZİ

CHP Pınarhisar İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, şort giydiği için sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’ye destek vermek için CHP Pınarhisar parti binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Pınarhisar Kadın Kolları Başkanı Arzu Yalçıntaşküçük, Pınarhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömürlü Dinçer ve partililer katıldı.

Genel Merkez tarafından hazırlanan ve CHP Pınarhisar Kadın Kolları Başkanı Arzu Yalçıntaşküçük okuduğu basın açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak, laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe ve insan haklarına atılan tekmedir” dedi.

Arzu Yalçıntaşküçük basın açıklamasında; “Bayramın birinci günü, bindiği belediye otobüsünde, kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan, sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddetle kınıyoruz. Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanlarından biridir. Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış bu kez, otobüsün içinde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. CHP’li kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül. Biz kadın erkek eşitliğinin, laik, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi, ‘kadın gülerse, toplum güler.’ Kadınlar için özgürlük ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Markete ailecek gitmek yasak

Markete ailecek gitmek yasak

Pınarhisar Gazetesi bir Zortul Medya Grup A.Ş. kuruluşudur.