Ana Sayfa Gündem 13 Haziran 2017 810 Görüntüleme

Öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

2016-2017 eğitim yılı sona ermesi ile tüm yurtta olduğu gibi Pınarhisarlı öğrenciler için de yaz tatili zili çaldı. 2016-2017 yılı Eğitim ve Öğretim Yılının sona ermesi dolayısıyla Pınarhisar Kaymakam’ı Murat Eren Pınarhisar Cumhuriyet İlkokulunda karne dağıtarak çocukların karne sevincine ortak oldu.

HABER MERKEZİ

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde eğitim öğretim gören  öğrenci ile öğretmen karnelerin dağıtılması ile birlikte yaz tatiline girdi. 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ikinci döneminin sona ermesi dolayısıyla Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren de Pınarhisar Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini dağıttı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini aldılar. Pınarhisar Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Pınarhisar Kaymakam’ı Murat Eren, Pınarhisar’ın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Eren Pınarhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Fazlı Çiçek, AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Murat Eren karne töreni sırasında öğrencilere karnelerini tek tek vererek öğrencileri tebrik etti. Kaymakam Eren karneleri verirken çocuklara gelecekte ne meslek yapacaklarını sorarken ailelere gayretlerinden dolayı teşekkür etti.  Pınarhisar Cumhuriyet İlkokulu’nda 1’inci sınıfta düzenlenen karne töreninin ardından Kaymakam Eren, Anasınıfı da ziyaret etti. Burada bir süre çocuklar ve veliler ile sohbet eden Eren, Anasınıfı öğretmeninden yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

*“Öğrencileri ve ailelerini tebrik ediyorum”

Pınarhisar Kaymakam’ı Murat Eren karne töreni sonrası yaptığı açıklamada mezun olan bütün öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti. Okulların tatil olmasının ardından öğrencilerin yaz döneminde dinlenmelerinin yanı sıra önümüzdeki 2017-2018 de başlayacak olan yeni zorlu bir sürece hazırlanacak şekilde değerlendirmelerini arzu ettiğini belirtti. Kaymakam Eren; “Mezun olan bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Hem velilerimiz açısından hem de öğrencilerimiz açısında uzun ve zorlu bir süreç oldu. İnşallah öğrencilerimiz yaz tatilini de önümüzdeki zorlu sürece hazırlanacak şekilde değerlendirirler. Ben hem velilerimizi hem de öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çünkü bugün bir ilkokulumuzda karne verdik. İlkokullar aynı zamanda öğretmenin olduğu kadar, anne ve babanın etkisi çok fazla. Onlar da karnelerini aldılar” ifadelerini kullandı.

*“Onları hayata hazırlamaya devam etsinler”

Dersleri zayıf olan çocukların kimse tarafından rencide edilmemesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Eren kendi okul yıllarından örnek vererek, ileriki yıllarda ne kadar başarılı olacaklarının bu notlarla belli olmayacağını söyledi. Kaymakam Eren; “Dersleri zayıf olanlar çocuklarımız olabilir, dersleri çok iyi olan çocuklarımız olabilir. Bunlar hiçbir zaman hayat için gösterge değildir. Ben de kendi notlarımı hatırlıyorum. Lise yıllarında çok zayıfım olmasına rağmen bugün kaymakam olabildim, her seferinde sınavları başarı ile geçebildim. O yüzden zayıf getiren öğrencilere kızmasınlar, onları kesinlikle rencide etmesinler. Bilakis onların yaşları daha çok genç, ileride hayatta ne olacakları, ne kadar başarılı olacakları hiç belli değil. Onları hayata hazırlamaya devam etsinler. Özellikle zayıfı olan öğrenci velilerine bunu söylüyorum” şeklinde sonlandırdı. (Gülcan Kutlu)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com