HABER MERKEZİ
Demirköy Orman İşletme Müdürlüğünde vatandaşlara ek bir gelir kapısı olabilecek olan İstiridye (Kayın) Mantarı ile ilgili eğitimde, İstiridye Mantarının nasıl yetiştirildiği hakkında teknik ve uygulamalı eğitim yapıldı.
Düzenlenen eğitim; Demirköy Kaymakam Vekili Yavuz Arslan, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Orman Mühendisi Hüseyin Kaba, Demirköy Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan, Demirköy Orman İşletme Müdür Yardımcısı Kemal Küçük, Orman İşletme Şefleri, Köy Muhtarları, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkanları ve orman köylülerinin yoğun katılımı ile yapıldı.
Demirköy Kaymakam Vekili Yavuz Arslan burada yaptığı konuşmada; kaymakamlık olarak Demirköy halkının ve köylülerin kendilerine ek gelir sağlayacak çeşitli kurslar ve seminerler düzenlediklerini, İstiridye(Kayın) Mantarı yetiştiriciliği şartlarının da yöremize uygun olduğundan dolayı vatandaşlarımızın İstiridye(Kayın) Mantarı üretimini mutlaka yapmalarının gerektiği kanaatinde olduğunu ifade etti.
Demirköy Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan ise yaptığı konuşmada; yüzde 91 gibi büyük oranda orman arazisi ile kaplı olan müdürlüğümüz hudutlarında ormanda üretim işlerinin çok yoğun olduğu ve köylülerin önemli ölçüde gelir kaynağını üretim işlerinin oluşturduğunu ifade ederek, konuşmasının devamında, İstiridye(Kayın) Mantarının piyasada aranan bir mantar türü olduğunu, üretim maliyetlerinin oldukça düşük olması nedeniyle de karlılığının yüksek olacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Orman Mühendisi Hüseyin Kaba, tüm katılımcılara İstiridye (Kayın) Mantarının türleri, nasıl yetiştirildiği, ne kadar ürün elde edileceği ve bu mantarın piyasadaki ekonomik getirisinin ne kadar olduğu gibi konularda detaylı bir sunum yaptıktan sonra kayın kütükleri üzerine İstiridye (Kayın) Mantarı misellerinin ekilmesi ve diğer tüm hususlarda detaylı bir görsel uygulama yapıldı.