6.Olağan AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Kongresinde; Genel Merkez Adayı Can Cafer Toklucu AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.
HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi 24 Eylül 2017 Pazar günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ve Koordinatör Milletvekili Mehmet Ali Okur’un katılımı ile Saat 11.00’da gerçekleştirildi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz kongrede açılış konuşmasını yaptı.
* Başkan Türköz; “3 yıldır görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik”
Kayhan Türköz kongrede yaptığı konuşmada 2 yıldır görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Türköz konuşmasında; “3 yıldır görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik. Uzlaşma kültürünü bölgemizde ve ilimizde gerçek anlamda yaşandığını burada bulunan herkes çok iyi bilmektedir. Her kongrede olduğu gibi bu kongreden sonrada kucaklayıcı, toparlayıcı ve denetleyeceği olacağız. Başkanlığım dönemimde her ayın sonunda yapılan TSP sonuçlarına göre 970 ilçe içerisinde İlk 300 İlçe içerisinde olduğumuzu gururla ifade etmek isterim. Aklınıza gelebilecek tüm cemiyetlere teşkilatım ile birlikte eksiksiz katılım sağladım. Geldiğimiz noktada birileri tarafından takdir edilmemenin üzüntüsünü yaşamaktayım. 15 Temmuz gecesi Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir mesajıyla meydanlara inerek, milletin iradesinin her şeyden üstün olduğunu vesayet anlayışının bittiğini tüm dünyaya gösterdik. FETÖ’cülere nefes aldırmamanın gururunu yaşamaktayım. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ile anarken, gazilerimizde acil şifalar dilerim” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Divan Başkanlığı’na, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Kırklareli Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Okur seçildi. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Kırklareli Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Okur kısa bir konuşma yaptı. Mehmet Ali Okur’un konuşması sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu.
*“ Partimiz sahada samimiyetle yönetilecektir”
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler partililere hitaben yaptığı konuşmada Genel Merkezin Cafer Can Toklucu’yu aday gösterdiğini söyleyerek seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Alper Çiler yaptığı konuşmada; “Yapılacak olan Yerel Seçimlerde el ele vererek, samimi olarak çalışmalıyız. Çekişmeyi parti içinde değil, rakip partiler ile yapmalıyız. Partimizin başarısı birbirimizin uyumu ile olur. AK Parti’de çekişmeye kavgaya yer yoktur. Yapılan incelemeler sonucu Genel Merkezimiz Can Cafer Toklucu kardeşimizi göreve layık gördü. Partimiz kısır çekişmelerden uzak kalmalı. Uzak kalacaktır. Partimiz sahada samimiyetle yönetilecektir” ifadelerini kullandı.
*“Birlik ve beraberlik içerisinde seçimlere kenetlenmeliyiz”
Başkan Alper Çiler’in konuşmasının ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz bir konuşma yaptı. Milletvekili Minsolmaz konuşmasında AK Parti’nin birlik ve beraberliğinin çok güçlü olduğunu ve olması gerektiğini vurgu yaptı. Selahattin Minsolmaz konuşmasında; “AK Parti temel hedeflerini kurulduğunda dünya geneli için belirledi. Dün Meclis’te alınan karar ile nasıl üç siyasi parti bir karar alıyor ise kendimizi yenilediğimiz ve güncellediğimiz için bir yere vurmamız gerekiyor. Eskisi ve yenisi yok. Partide herkesin emeği çoktur. Görev değişikliklerini iyi veya kötü olarak görmemeliyiz. AK Parti, birlik ve beraberlik ilkesi içerisinde hareket etmektedir. 16 yıllık siyasi serüvende 15 yıllık tek başına iktidarız. Bu sürecin sebeplerine bakıldığında birlikte hareket etme kültürü ile bunu yapmaya başardık. Diğer siyasi partilerde bu kültür yoktur. Genel seçimler, yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep beraberdik. Birbirimize düşmeden kızmadan bayrağı en yükseğe diktik. Önümüze engeller konuldu. İçerimizden insanlar koparılmak istendi. Parti kapatma davaları ile karşı karşıya kaldık. E bildiriler gördük. Bu parti bu dönemeçlerden ve 15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişimini yaşadık. Herkesin direksiyona saldırdığı bir sistemde bu başarıyı yakalayamazdık. 2019’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri bizleri bekliyor. Hedeflerimiz var. Kırgınlık yaşamadan birlik ve beraberlik içerisinde seçimlere kenetlenmeliyiz” şeklinde konuştu.
*“Hiçbir güç bu coğrafyada kafasına göre iş yapamaz”
Kongre’de son olarak bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Türkiye’yi karşısına alarak herhangi bir hamlede bulunmanın kimsenin haddi olmadığını ifade etti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde Pazartesi günü Bağımsızlık Referandumu öncesinde boş yere senaryo ve hayallere kapılmaması gerektiğini söyledi.
Bakan Özlü konuşmasında Merkez İlçe Teşkilatı Kongresi’nin Kırklareli’ye ve partiye hayırlı olmasını temenni ederek; “Türkiye’yi karşısına alarak herhangi bir hamlede bulunmak hiç kimsenin haddi değildir. Birtakım karanlık oyunlara, tezgahlara, kurgulara, senaryolara, maceralara asla izin vermeyiz. Bu kutlu yürüyüşte 16 yılımızı geride bıraktık. 16 yıl boyunca zor zamanlar geçirdik, birçok badireler atlattık. Fakat demokrasiye, sandığa ve milletimize inanmaya da devam ettik. Millet iradesinin tecelli etmesi bir ülke için çok hayırlıdır. Biz her şartta millet iradesine güvendik ve inandık. Bu inanç sayesinde dimdik ayaktayız, ülkemize, milletimize, devletimize ve tüm insanlığa hizmet etmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin en yaygın, en dinamik, en çalışkan kadroları AK Parti kadrolarıdır. Bu kadrolar 16 yıldır hem yerel, hem ulusal politikamıza yön vermişler, bizlerin gözü ve kulağı olmuştur. Hep birlikte omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Yaşadığımız coğrafyada zor günler geçiriyoruz. Elbette bu bereketli coğrafyada yaşamanın bedelleri olacak. Biz bu bedeli bin yıldır kanımızla, canımızla ödedik. Ata yadigarı vatanımızı her koşulda savunduk. Söz konusu vatanımız olduğunda birliğimiz olduğunda, gerekirse dünyayı karşımıza alırız bir adım geri atmayız. Hiç kimse ve hiçbir güç bu coğrafyada kafasına göre iş yapamaz ve hiç kimse kafasına göre harita çizemez. Milli güvenliğimiz söz konusu olduğunda gereğini yapmaktan çekinmeyiz. Türkiye’yi karşısına alarak herhangi bir hamlede bulunmak hiç kimsenin haddi değildir. Birtakım karanlık oyunlara, senaryolara, maceralara asla izin vermeyiz. Türkiye düşmanları boşuna hayal kurmasınlar. Bakanlar kurulunda Kuzey Irak konusu etraflıca değerlendirildi. Dün ise Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplanarak yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresini uzattı. Biz böylece dosta düşmana mesajımızı vermek için gerekli ikazları en üst seviyede yaptık”
* Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajları okundu
Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajları okundu. Son olarak ise AK Parti Merkez İlçe faaliyet raporu ardından da gelir-gider raporları okundu. Okunan raporlar, oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra ise oy verecek delegelere Genel Merkez Adayı Can Cafer Toklucu ve karşısına rakip çıkan Ertan Özbek’in listeleri tanıtıldı. Yapılan tanıtımların ardından delegeler tarafından oylar kullanılmaya başlandı.
Yapılan oylama sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilen Can Cafer Toklucu’nun listesi şu isimlerden oluştu:
* Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
- Adnan Kartal, 2. Ahmet Yılmaz, 3. Bahattin Özdemir, 4. Burak Karaderi, 5. Celal Teğiş, 6. Çiğdem Eti, 7. Emre El, 8. Eray Aşveren, 9. Ersan Akkafa, 10. Fethi Duman, 11. Hacer Güzelocak, 12. Hanife Büyükyeğen, 13. İbrahim Sarı, 14. İsmail Özkar, 15. Mediha Munduz, 16. Neriman Babat, 17. Ömer Yılmaz, 18. Serkan Çakar, 19. Tamer Kösten.
* Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
- Uğur Ergen, 2. Güven Ece, 3. Veysel Eraslan, 4. Şaban Yalman, 5. Erkan Hari, 6. Meryem Meral, 7. Muzaffer İkican, 8. Didem Karakoç, 9. Zeki Alsan, 10. Süleyman Biçer.