Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Pınarhisar’da 19 Aralık 2017 akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ekili olmazken soğuk hava etkisini gösterdi.
HABER MERKEZİ
Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Etkili yağış nedeniyle kısa sürede Kırklareli‘nin yüksek kesimleri kar ile kaplandı.
Kar kalınlığı Kofçaz İlçesi’nde 5, Demirköy İlçesi’nin Mahyatepe mevkisinde 7, Bulgaristan‘a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı’nda ise 7 santimetreye ulaştı.
Dereköy Sınır Kapısı’nda kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı araçlar trafikte ilerlemekte zorlanırken, Demirköy İlçesi’nde de sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı büyük araçların yollarda kaldığı bazı araçların da tedbir amaçlı yol kenarında bekledikleri görüldü. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı trafik ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücüleri uyardı.
Yoğun şekilde yağan kar yağışı, kısa sürede Kırklareli’deki yolları beyaza bürüdü. Kar yağışının etkili olması, yer yer trafikte ulaşımda aksaklıklara neden oldu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerde tipi ile karışık yağan kar yağışı zaman zaman kapanma noktasına gelse de gece-gündüz durmadan çalışan Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri ulaşımın aksaması için bütün ekip ve ekipmanları ile yoğun bir mesai harcadılar. (Gülcan Kutlu)