Ana Sayfa Gündem 20 Şubat 2018 797 Görüntüleme

Mantar Yetiştiriciliği Kursu açıldı

Pınarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Vekili Özay Denizli Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi’nde açılan “Mantar Yetiştiriciliği” Kursunu ziyaret etti.

*Özay Denizli; “Her alanda olduğu gibi mantar yetiştiriciliği işinin eğitimini alıp uygulayan olmak çok önemli”

HABER MERKEZİ

Pınarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde “Mantar Yetiştiriciliği Kursu” açıldı. 1 Şubat 2018’de başlayan mantar yetiştirme kursu 6 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. Pınarhisarlı vatandaşlar tarafından ilgi gören “Mantar Yetiştiriciliği Kursu” Pazartesi ve Perşembe günleri saat 18.00’de Pınarhisar Halk Eğitim Merkezinde Pınarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Muammer Akay tarafından veriliyor. Mantar yetiştiriciliğinde bilgili ve bilinçli üreticiler yetiştirilmesinin amaçlandığı kurs kapsamında Ziraat Mühendisi Muammer Akay tarafından kursiyerlere mantar üretim sistemleri, misel üretimi, kompost hazırlama, mantarhane kurulumu, hasat ve zararlılarla mücadele yöntemlerini anlatılıyor. Kursta anlatılan teknik bilgilerin ardından kompost hazırlama, mantarhane gezisi ve örnek üretim uygulamasıyla anlatılan teknik bilgiler pekiştirilecek.

Pınarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Vekili Ziraat Mühendisi Özay Denizli Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi’nde açılan ve halen devam eden “Mantar Yetiştiriciliği” Kursunu ziyaret etti. Müdür Vekili Özay Denizli ziyaret sırasında kursiyerlere hitaben bir konuşma yaptı. Özay Denizli mantar yetiştiriciliğinin bölgede çok fazla yapılan bir alan olmadığını anımsatarak, mantar yetiştiriciliğini sadece birkaç işletmenin yaptığını söyledi. Denizli yaptığı konuşmada; “İlçemizde kültür mantarından çok kayın mantarı ile ilgilendiğinizi biliyorum. Mantar yetiştiriciliğini amatör olarak değil, bu işe gönül veren gerçek üretecek kişiler tarafından yapılmalıdır. Mantar üreticiliğinin tekniğini öğrenmek, alt yapısını öğrenmek önemlidir.

Mantarcılıkta Antalya ilerlemiş durumda ve bu konuda birlikler, kooperatifler var. Hem kültür mantarı hem de istiridye mantarı yetiştiriciliğinde birçok çalışma yapılmakta. Bakanlığımızın desteklediği ‘Genç Çiftçi Projesinde’ hem kültür mantarı hem de istiridye mantarı tesisleri kurulmakta. 2017 yılındaki desteklemelerden ki bu destekleme 2017’de 30 Bin lira idi, yararlanıp mantar üreticiliği yapanlar oldu.

Mantar bölgemizde yeni bir konu olduğu için üreticinin Pazar alanında kaygısı olduğunu biliyoruz. Bu işi yapmaya karar verdiğinizde iyi bir Pazar araştırması yapmanızı öneririm. Her alanda olduğu gibi mantar yetiştiriciliği işinin eğitimini alıp uygulayan olmak çok önemli. Sizler de bunu yapıyorsunuz. İnşallah bu işi yaparsanız hepinize bol kazançlar dilerim” dedi. (Gülcan Kutlu)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com