Ana Sayfa Gündem 13 Nisan 2018 685 Görüntüleme

Emniyet Teşkilatımız 173 yaşında

173 yıldır vatanın ve vatandaşın yanında

*Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Pınarhisar’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

*Hüsnü Uz; “Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden bu yana vatandaşlarımızın huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz çalışarak gerektiğinde gözünü kırpmadan canını ortaya koyarak hizmet vermiştir”

HABER MERKEZİ

Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Pınarhisar’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 10 Nisan 2018 Salı günü saat 10.30’da ilk olarak Pınarhisar Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Uz’un Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Uz bir günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Uz burada yaptığı konuşmada; “Türk Polis Teşkilatının 73. Kuruluş Yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluk ve onurunu bir kez daha yaşıyoruz. 10 Nisan 1845 yılında kurulan teşkilatımız 173 yıldan bu yana halkımızın huzur ve mutluluğunu, can, mal ve namus güvenliğini sağlamakla birlikte aynı zamanda anayasal ve demokratik düzeni yıkmak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen unsurlarla da amansız bir mücadele sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Teşkilatımız 21. Yüzyıl sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek kendisini sürekli yenilemektedir. Bu amaçla halkımızın beklentilerine cevap veren çağdaş hizmet anlayışını; her türlü modern araç ve gereçlerle desteleyerek geliştirmektedir. Polisin başarısı sadece yakaladığı suçlu sayısı ile değil, aynı zamanda halktan aldığı destek ile ölçülmektedir.

Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden bu yana vatandaşlarımızın huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin, gece gündüz çalışarak gerektiğinde gözünü kırpmadan canını ortaya koyarak hizmet vermiş ve birçok meslektaşımız bu uğurda şehit olmuştur. Bu vesile ile vatan ve millet uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anar, kahraman gazilerimiz ile teşkilat mensuplarımıza sağlık ve esenlikler dilerim.

Bu mutlu günümüzde katılımlarıyla bizlere destek veren siz değerli misafirlerimize de saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.

Pınarhisar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama törenin ardından kutlamalar Pınarhisar Ali Özer Parkında devam etti. Pınarhisar Ali Özer Parkında Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir kokteyl verildi. Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Uz ve teşkilat mensupları kutlamalara katılan konukları kapıda karşılayarak hoşgeldiniz dediler. Kokteylde ikramlar eşliğinde sohbetler edildi. Kutlamalar kokteylin bitmesinin ardından sona erdi.
Törene; Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürü Hüsnü Uz, Pınarhisar il Genel Meclis Üyeleri Serdar Dura ve Çetin Şinikoğlu, Pınarhisar Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Veysel, Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Olcay Ekşi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Ergin, Miliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nedim Bars, İYİ Parti Pınarhisar İlçe Başkanı Ümit Çalık, İlçe İdare Amirleri, Pınarhisar İlçesi Merkez ve Köy Muhtarları,  S.T.K Temsilcileri, Polis Teşkilatı mensupları, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. (Gülcan Kutlu)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com