Ana Sayfa Gündem 26 Haziran 2018 590 Görüntüleme

Pınarhisar tercihini İnce’den yana yaptı

Pınarhisar’da gerçekleşen oy kullanma işleminin ardından çıkan sonuçlarda Cumhurbaşkanı Adaylarından Muharrem İnce 6 bin 895, Recep Tayyip Erdoğan 4 bin 308 oy aldı.

HABER MERKEZİ

Pınarhisar’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işleminin sona ermesinin ardından sayımlar başladı.
Türkiye’de saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi 17.00’de tamamlandı. Pınarhisar’da ise 1’i cezaevi, 1’i seyyar toplam 51 sandıkta 14 bin 705 seçmenden 13 bin 225 seçmen sandığa giderek oy kullandı.  Saat 17.00 gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi oy kullanma işlemi sona ererek, sandıklar açıldı.
Açılan sandıklar sandık görevlileri ve gözlemciler tarafından sayılmaya başlandı. Açılan sandıkların sayımlarının tamamlanmasının ardından seçim torbalarının İlçe Seçim Kurulu’na gelmesi ile belirlenen sonuçlara göre;

Cumhurbaşkanı seçiminde;

Muharrem İnce 6 bin 895 oy, Meral Akşener bin 492 oy, Recep Tayyip Erdoğan 4 bin 308 oy, Selahattin Demirtaş 136 oy, Temel Karamollaoğlu 34, Doğu Perinçek ise 40 oy aldı.

Milletvekili Seçiminde ise;

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 3 bin 706, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 744, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 5 bin 923, İYİ Parti 2 bin 65 oy aldı.

Kırklareli genelinde ve Pınarhisar’da alınan sonuçlara göre Kırklareli’de Cumhuriyet Halk Partisi 2, Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Milletvekili çıkararak Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com