Ana Sayfa Gündem 7 Aralık 2018 562 Görüntüleme

8 Avrupa Ülkesinden 40 Genç Pınarhisar’a gelecek

Pınarhisar Kaymakamlığı’nın sunduğu “Ninemin Çeyiz Sandığı” isimli Gençlik Projesi” kabul edilerek Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazandı.

HABER MERKEZİ

Pınarhisar Kaymakamlığı tarafından Erasmus+ 2018 Gençlik Hareketliliği Programı kapsamında Avrupa Komisyonuna sunulan “Ninemin Çeyiz Sandığı” isimli Gençlik Projesi” kabul edilerek Türkiye Ulusal Ajansından hibe almaya hak kazandı.

Makedonya, İtalya, Hırvatistan, Ukrayna, Slovakya, Romanya, Bulgaristan ve İspanya olmak üzere 8 Avrupa ülkesi ve Türkiye’den 18-24 yaş aralığında toplam 45 genç Pınarhisar ilçesinde yürütülecek olan projemizde yer alacak. Her ortak ülkeden 5 katılımcının yer alacağı faaliyetlere Pınarhisar’dan katılacak olan 2 kız-2 erkek ve 1 Grup Lideri olmak üzere 5 Türk katılımcının belirlenmesine yönelik çalışmalar ilerleyen günlerde yapılacak.

1 Aralık 2018 tarihinde başlayan proje “Hazırlık, Hareketlilik ve Hareketlilik Sonrası” olmak üzere 3 aşamada yürütülecek ve 31 Ekim 2019 tarihinde son bulacak. Yurt dışı katılımcılar 2019 Mayıs ayında Pınarhisar’a gelerek 6 gün süreyle konaklayacak. Avrupalı katılıcılara bölgenin tanıtımına yönelik olarak bir kültür gecesi organize edilecek.

Projede yer alacak tüm katılımcıların yeme-içme, konaklama ve seyahat giderleri Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından karşılanacaktır.

Projemiz genel olarak; Türk ve Avrupalı gençlerin bir araya gelerek kuracakları işbirliği sayesinde nesli tükenmekte olan yerel tohumlara ilişkin koruma bilinci kazandırmaya, kamuoyu oluşturmaya ve ülkelerinde yaygınlaşmasını sağlamaya katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamında Avrupalı katılımcılar ülkelerinde yok olmaya yüz tutmuş yerel tohumları toplayarak Pınarhisar’a geldiklerinde Türk katılımcılarımızla tohum takası yapacak, ilçemize yakın köylerde belirlenecek gönüllülerin bahçelerine ekimlerini gerçekleştirecek ve ülkelerine döndüklerinde takas ettikleri yerel tohumları yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında kendi ülkelerinde de ekecekler. (Gülcan Kutlu)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com