Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada Pınarhisar Belediye Meclisinin 05 Ağustos 2015 tarihinde oybirliği ile aldığı kararla Pınarhisar’ın EPDK Doğalgaz lisans Bölgesine dahil edilme talebi onaylandığı bildirildi.
HABER MERKEZİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Lüleburgaz ziyareti sırasında Kırklareli’nin Vize ve Pınarhisar ilçeleri ile Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesine bu yıl doğal gaz geleceği müjdesini verdi. Bakan Fatih Dönmez, Lüleburgaz’da yaptığı konuşmada, “Kırklareli ve Lüleburgaz’ın bizim açısından farklı önemi var. İki büyük işletmemizin, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın önemli projelerinin yer aldığı bir ilimiz. Petrol, kömür ve gaz açısından yeraltı zenginliklerinde de oldukça zengin bir yer. Elektrik yatırımları açısından da bölgenin öne çıkan projelerinin bu bölge içinde yer aldığını görüyoruz” dedi.
Baka Dönmez’in verdiği müjdenin ardından Pınarhisar Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada Pınarhisar Belediye Meclisi tarafından 5 Ağustos 2015 tarihinde EPDK Doğalgaz Lisans Bölgesine dahil edilmek için başvuru talebinin yapıldığı belirtildi. Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan bu kararın ardından 1 Ağustos 2018 tarihinde GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. bölge müdürlüğünde görevli teknik elemanlar ile belediyenin teknik elemanlarının çalışmaları sonucunda Pınarhisar’dan geçen doğalgaz güzergahı belirlenerek resmi yazı ile bölge müdürlüğüne bildirildi.
Pınarhisar Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e açıklamasından dolayı teşekkür edilerek; “Pınarhisar Belediye meclisimizin 05/08/2015 tarihinde oybirliği ile aldığı karara istinaden Pınarhisar ilçemizin EPDK Doğalgaz lisans Bölgesine dahil edilme talebimiz onaylanmıştır.
01 Ağustos 2018 tarihinde GAZDAŞ Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. bölge müdürlüğünde görevli teknik elemanlar ile belediyemizin teknik elemanları arasındaki görüşmede ilçemiz den geçen doğalgaz güzergahı belirlenerek resmi yazı ile bölge müdürlüğüne bildirilmiştir.
Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez 11 Şubat 2019 tarihinde “ Vize ve Pınarhisar ilçeleriyle Lüleburgaz Ahmetbey beldesine bu yıl içerisinde doğalgaz geleceği” açıklamasında bulunmuştur. Bakanımıza çok teşekkür ederiz. İlçemize hayırlı olsun” denildi.