Pınarhisar Belediyesi’nde örnek devir teslim töreni
*Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999’da hapse girdiği ve Türk siyasetinde önemli bir anlam ifade eden Pınarhisar ilçesi bu yerel seçimlerde İhsan Talay dedi. Pınarhisar Belediyesi’nin yeni başkanı 4 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını alarak görevine başladı.
HABER MERKEZİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan‘ın 26 Mart 1999’da hapse girdiği Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerle birlikte yüzde 34 oy oranıyla seçilen İhsan Talay Pınarhisar Belediye Başkanı oldu. Pınarhisar Belediyesi’nin yeni başkanı 4 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını Pınarhisar Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde İlçe Seçim Kurulu üyelerinden alarak görevine başladı.
Atatürk Kültür Merkezinde mazbatasını almasının ardından Pınarhisar Belediyesi önünde dualar eşliğinde kurban kesilmesinin ardından makamına geçen yeni başkan İhsan Talay burada mührü bir önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’den teslim aldı. Eski başkan Mustafa Cingöz, yeni başkan İhsan Talay’a çiçek ve plaket takdim etti.
Eski başkan Mustafa Cingöz burada yaptığı kısa konuşmada başkanlığa seçilen İhsan Talay’ı tebrik ederek; “Pınarhisar’da demokrasi sandığa yansıdı. Belediye Başkanlığına seçilen İhsan kardeşimizi ben şahsım adına kutluyorum. Benim çok sevdiğim bir kardeşim. Çok güzel işler yapacağına canı yürekten inanıyorum. Biz 10 yıllık bir belediyeyiz. Benden önce hizmeti geçen bütün belediye başkanlarıma da teşekkür ediyorum, ebediyete intikal edenlere de Allah’tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ben onun başkanı oldum, şimdi o benim başkanım oldu. Son dönemde her şeyi beraber paylaştık, fikir alışverişinde bulunduk. Ben bundan sonra onun abisi olarak her konuda yardım edeceğim” dedi.
Yeni Başkan İhsan Talay ise konuşmasında; “Bizler Sayın Mustafa Cingöz Başkanımızın 10 yıldır hizmetini aldık. Bu süreç içerisinde yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sağolsun her konuda bizim yanımızda oldu. Bizler de bundan sonra aynı zamanda başkanımız olarak O’nun bilgisinden birikiminden zaman zaman istifade etmek suretiyle desteğini istiyoruz. Desteğini vereceğinden de hiç şüphemiz yok. Bu güne kadar ebediyete intikal etmiş, yaşayan ve Mustafa Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Pınarhisar Belediyesi önünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan yeni Başkan İhsan Talay konuşmasında seçim sürecinde bilmeden de olsa gönül kırmış, üzmüş olabileceği vatandaşlardan özür dileyerek şu ifadelere yer verdi; “Seçim süreci içinde belediye Başkan adaylarımız olsun, tüm adaylarımız ile barış ve huzur ortamında bir seçim gerçekleştirdiğimiz için buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu süreçte yanımızda olan, gönlü bizimle olan, olmayan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Pınarhisar’da bu günden itibaren herkese eşit davranacağımı, her zaman yanlarında olacağımız bir dönem başlayacak. Pınarhisarlı vatandaşlarımıza kapımız ardına kadar açıktır. Bu yetkiyi bize veren vatandaşlarımız için çok güzel bir dönem başlatacağız. Genciyle yaşlısıyla bütün vatandaşlarımız bizim yanımızda oldular. Bazıları da siyasi görüş farklılığı ile yanımızda olmadı ama bu siyasi bir zenginliktir. Bu zenginliği artık güzel ilçemize hizmet ederek, daha iyi bir noktaya getirmek için kol kola, omuz omuza her siyasi kesimden vatandaşlarımızla mücadele vererek Pınarhisar’ı çok güzel bir noktaya getireceğiz inşallah. Herkesin her kesimin belediye başkanı olacağız. Pınarhisar Belediyesi’ni hep beraber yönetelim, Pınarhisar Belediyesi hepimizin olacak.”
Devir teslim töreninin ardından Pınarhisar Belediyesi Balkonundan vatandaşları selamlayan yeni Başkan İhsan Talay, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, partililer ve vatandaşlar hep birlikte Pınarhisar Cezaevi’ne yürüyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam, sevgi ve muhabbetlerini ilettiler.
Yeni Başkan İhsan Talay ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın Pınarhisar Cezaevi’nde yaptığı açıklamaları bir dahaki sayımızda okuyucularımıza aktaracağız. (Gülcan Kutlu)