Pınarhisar Belediyesi tarafından kadınlarına doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmış Şehirler ile tanışma fırsatı sunmak amacıyla ücretsiz olarak düzenlenen kültür turları başlıyor.
HABER
Gülcan KUTLU
Pınarhisar Belediyesi tarafından, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’ın girişimi ve öncülüğünde, kadınlarına doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmış Şehirler ile tanışma fırsatı sunmak amacıyla ücretsiz olarak düzenlenen kültür turları başlıyor. Yıl boyunca devam edecek olan turlara, Pınarhisarlı kadınlar yılda bir geziye katılma hakkına sahip olacak.
İlk Tur 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni anmak için kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramında Ankara’ya gerçekleştirilecek. Diğer Turlar ise 28 Eylül 2019’da İstanbul, 25 Ekim 2019’da Bursa, 30 Kasım 2019’da Sakarya, 27 Aralık 2019’da Konya, 25 Ocak 2020’de İstanbul, 28 Şubat 2020’de Bursa, 28 Mart 2020^de Çanakkale, 23 Nisan 2020’de Kastamonu, 30 Mayıs 2020’de İstanbul, 26 Haziran 2020’de Bolu, 25 Temmuz 2020’de Yalova şeklinde planlandı.
Pınarhisar Belediyesi’nden kültür Turları ile ilgili yapılan açıklamada; “Belediyemizin düzenleyeceği, yıl boyunca devam edecek olan turlarımıza, kadınlarımız yılda bir geziye katılma hakkına sahip olarak bu özel kültürel etkinlikten istifade edeceklerdir. Böylece Kültür Turları’mızdan tüm kadınlarımızın faydalanmasını sağlayacağız. Belediye Başkanı Sn. İhsan Talay’ın girişimi ve öncülüğünde hazırlanan bu projenin amacı, İlçemizin kadınlarına doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmış Şehirlerimiz ile tanışma fırsatı sunmaktır” denildi.
Açıklamanın sonunda ise turlar hakkında bilgi almak ve turlara katılmak isteyen Pınarhisarlı vatandaşların Pınarhisar Belediyesi’ne müracaat edebilecekleri belirtildi.