Kırklareli’de “Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması Projesi” kapsamında saha çalışmaları başladı.
HABER
Gülcan KUTLU
Kırklareli’de “Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması Projesi” kapsamında saha çalışmaları başladı. Saha çalışmalarında etnobotanik konusunda tecrübeli uzmanlar yer alıyor. Proje kapsamında Kırklareli’nin özellikle yaşlı nüfusu yüksek köyleri, etnobotanik konusunda tecrübeli uzmanlarca ziyaret edilerek, geleneksel olarak kullanılan biyolojik zenginlikleri araştırılacak. Projede ayrıca yöredeki halkın kültürel kimliğinin bir parçası olarak nesiller boyunca aktarılan bitkisel, hayvansal, bakteriyel ve fungal kaynaklardan sağlanan beslenme, sağlık, endüstriyel ürünler ile tarım-hayvancılık faaliyetlerine yönelik geleneksel ürünler hakkında bilgiler derlenecek.
Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlimizde 2019-2020 yıllarında gerçekleştirilecek olan Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması Projesi kapsamında saha çalışmaları başlamıştır. Proje kapsamında İlimizin özellikle yaşlı nüfusu yüksek köyleri; etnobotanik konusunda tecrübeli uzmanlarca ziyaret edilerek, geleneksel olarak kullanılan biyolojik zenginlikleri araştırılacak, yöredeki halkın kültürel kimliğinin bir parçası olarak nesiller boyunca aktarılan bitkisel, hayvansal, bakteriyel ve fungal kaynaklardan sağlanan beslenme, sağlık, endüstriyel ürünler ile tarım-hayvancılık faaliyetlerine yönelik geleneksel ürünler hakkında bilgiler derlenecektir.
Proje çalışmalardan elde edilen çıktılar bir veri tabanında toplanarak yeni bilimsel araştırmaların yapılması için bilim insanlarına kaynak olacaktır” bilgilerine yer verildi.