Ana Sayfa Gündem 1 Ekim 2019 262 Görüntüleme

Pınarhisarlı hastalara kuduz aşısı anlatıldı

Pınarhisar Devlet Hastanesi’nde “Dünya Kuduz Günü” dolayısıyla stant açarak hastalara kuduz aşısı ile ilgili bilgiler verildi.

HABER

Gülcan KUTLU

İlk kuduz aşısını geliştiren Fransız mikrobiyolog ve kimyager Louis Pasteur 28 Eylül 1895 tarihinde vefat etmişti. Louis Pasteur’ün ölüm tarihi 28 Eylül, kuduz hakkında farkındalığı arttırmak ve hastalıktan korunma önlemlerini hatırlatmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Dünya Kuduz Günü” olarak belirlendi.

“Dünya Kuduz Günü” kapsamda Pınarhisar Devlet Hastanesi bünyesinde stant oluşturularak hastaneye başvuran hastalara el broşürleri dağıtılarak hastalar konunun önemi hakkında bilgilendirildiler. Sağlık personelinin çalışmalar sonucunda hastaların kuduz aşısı ile ilgili merak ettiği sorular cevaplandırıldı.

Pınarhisar Devlet Hastanesi’nden kuduz ile ilgili yapılan açıklamada kuduz aşısının ve kuduz antiserumu uygulamalarının hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çekildi. Açılamada kuduz hastalığının ortaya çıktıktan sonra tedavisinin mümkün olmadığından ve genellikle ölümle sonuçlandığı belirtilerek; “Unutmayalım kuduz, hastalığının belirtileri ortaya çıktıktan sonra tedavisi mümkün olmadığından ve genellikle ölümle sonuçlandığından kuduz şüpheli temas durumunda özellikle yara bakımı ile kuduz aşısı ve kuduz antiserumu uygulamaları hayat kurtarıcıdır. Beslediğimiz kedi ve köpeklere her yıl kuduz aşısı yaptırarak hayvanlarımızı, kendimizi ve toplumu kuduzdan koruyabiliriz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com