Ana Sayfa Gündem 1 Ekim 2021 236 Görüntüleme

Kızılcıkdere ‘de İlk Bağ Bozumu Şenlikleri

*Kırklareli’nin Kızılcıkdere Köyünde bu yıl ilki gerçekleştirilen Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke’nin ev sahipliğini yaptığı Bağ Bozumu Şenlikleri büyük ilgi gördü.

HABER

Gülcan KUTLU

Bağcılığın yoğun olarak gerçekleştiği Kızılcıkdere Köyünde sunulup, onaylanan “Bir Bağa Kadın Eli Değsin” Projesi kapsamında Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve İl Tarım ve Orman Müdürünün de yardım ve destekleri ile atılan ilk adım sayesinde her yıl geleneksel olarak kutlanması planlanan Bağ Bozumu Şenliklerinin ilki gerçekleştirildi. Kırklareli’nin Kızılcıkdere Köyünde bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke’nin ev sahipliğini yaptığı Bağ Bozumu Şenlikleri büyük ilgi gördü.

“Bağ Bozumu Şenlikleri” düzenlenen kortej ile başladı. Kortejin ardından gelen konukların vatandaşlar tarafından hazırlanan stantları gezmesi ile devam etti. Konuklar stantları gezerek sunulan ikramlıklar hakkında da bilgiler aldılar. Yöresel halk oyunları gösterisinin de büyük keyif verdiği Şenlikte konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların ardında da katılımcılara takdim edilen sepetlerle bağ bozumu gerçekleştirildi.

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Bağ Bozumu Şenlikleri ile ilgili; “Kızılcıkdere köyümüzde ilki düzenlenen bağ bozumu etkinliklerindeydik. Başta muhtarımız ve kadın girişimcilerimiz olmak üzere böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor saygılar sunuyorum. Tüm üreticilerimize bereketli olsun” cümlelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlikte üzümde katma değerli üretimin öneminden bahseden Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, şenliğin hem Kırklareli’nin hem de yöresel ürünlerin tanıtımına dikkat çekmek açısından önemli olduğunu belirterek aynı zamanda Çiftçinin bayramı olan böyle etkinlik ve teşvik müsabakalarının tanıtımının önemine değindi.

Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke’nin ev sahipliğini yaptığı Bağ Bozumu Şenliklerine Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Sivil toplum örgütleri, muhtarlar, kooperatif başkanları ve köy sakinleri katıldı.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com