*Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okul Yöneticilerinin Yeterliliklerini Arttırmada Etkileşimli Yönetsel Deneyim Uygulama Modeli” başlıklı yenilikçi Eğitim Uygulamaları Tübitak 4005 projesi etkinliğine katılan Pınarhisar’daki Okul yöneticileri sertifikalarını aldılar.
HABER
Gülcan KUTLU
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okul Yöneticilerinin Yeterliliklerini Arttırmada Etkileşimli Yönetsel Deneyim Uygulama Modeli” başlıklı yenilikçi Eğitim Uygulamaları Tübitak 4005 projesi etkinliği tamamlandı. Proje 20 – 25 Eylül 2021 tarihleri arasında Kırklareli Uygulama Oteli’nde gerçekleşti. Projede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde görevli akademisyenler tarafından etkinlikler yapıldı. Proje ile Kırklareli ilçelerinde görev yapan 16 okul yöneticisi yönetsel deneyimlerini paylaşma fırsatı bularak yönetici yeterliklerini arttırdı. Etkinliğe katılan Pınarhisar’daki Okul yöneticileri sertifikalarını Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’ın elinden aldılar.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Okul Yöneticilerinin Yeterliklerini Artırmada Etkileşimli Yönetsel Deneyim Uygulama Modeli’ başlıklı Yenilikçi Eğitim Uygulamaları TÜBİTAK 4005 Projesi etkinlikleri kapanış ve sertifika töreni Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan kısa bir konuşma yaptı. İl Müdürü Kalkan konuşmasının ardından katılımcı okul yöneticilerine sertifikalarını verdi.
Cevizköy Ortaokulu Müdürü Şaban Küreş; “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okul Yöneticilerinin Yeterliliklerini Arttırmada Etkileşimli Yönetsel Deneyim Uygulama Modeli” başlıklı yenilikçi Eğitim Uygulamaları Tübitak 4005 projesi etkinliğini tamamladık. Bizleri bu muhteşem projeye layık gören Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Kalkan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Her yanıyla mükemmel ekibimiz ile başka projelerde görüşmek üzere” cümlelerini kullandı.
*Projenin amacı nedir?
Projemizin amacı okul yöneticilerinin yönetici yeterliklerini arttırmaları için etkileşimli yönetsel deneyim paylaşımları ile destek ve yardım almaları amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda “Okul yöneticilerinin bir araya getirilerek çok deneyimli ve az deneyimli olarak birbirleriyle etkileşim içerisinde olması, Okul yöneticilerinin, yönetici yeterliklerini kuramsal bilgiler ile tanıması, Okul yöneticilerinin, yönetici yeterliklerini farklı yöntem ve teknik uygulamaları ile kazanması, Okul yöneticilerinin, yönetici yeterliklerini örnek olaylar üzerinden arttırılması, Okul yöneticilerinin, yönetici yeterlikleri kapsamında yönetsel deneyim paylaşımlarıyla birbirlerini desteklemesi, Okul yöneticilerinin 21. Yüzyıl becerilerini kazanmalarına destek sunulması” alt amaçlarına ulaşılması hedeflendi.