Ana Sayfa Gündem 14 Aralık 2021 159 Görüntüleme

Pınarhisar’da sağanak yağış..!

*Pınarhisar’da etkisini zaman zaman etkisini arttıran sağanak, yolları göle çevirdi. Metrekareye 14.8 kg olarak düştüğü tahmin edilen yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda yoğun su birikintileri oluştu.

HABER

Gülcan KUTLU

Pınarhisar’da 10 Aralık 2021 Cuma günü akşam saatlerinde etkisini zaman zaman etkisini arttıran sağanak, yolları göle çevirdi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda yoğun su birikintileri oluştu. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar otobüs durakları, iş yerlerinin tentelerinin altı ve korunaklı yerlerde yağıştan korunmaya çalıştı.

Pınarhisar’ın çeşitli bölgelerinde Pınarhisar’ın üst bölgelerinden yağışın etkisi ile oluşan sel ve ana caddede oluşan su birikintileri nedeniyle vatandaşlar kaldırımlarda ve yollarda yürümekte güçlük çekti. Metrekareye 14.8 kg olarak düştüğü tahmin edilen yağış sırasında trafikte herhangi bir aksama yaşanmadı.

*Pazar günü de yağışlı geçti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarından sonra Pınarhisar’da beklenen yağış, Pazar günü de etkisini gösterdi. Sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatırken ilçede herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Pınarhisar’da, sağanak yağışın Çarşamba gününden itibaren etkisini azaltması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Cumartesi günü yapılan açıklamada; “Bu gece saatlerinde Trakya’da başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Pazar (12.12.2021) sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Çanakkale çevrelerinde, zamanla Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul), Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri) ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denilmişti.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com