Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve iki gün süren “Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı” merkez, taşra, yurt dışı personeli ve paydaş kurumların katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sunumuyla başlayan çalıştaya, 81 ilden gelen yerel gazeteciler katılım sağlarken, ZORTUL Medya’yı Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Ayaz temsil etti. Çalıştay sonunda katılan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katkıları, görüş, öneri ve analizleri raporlaştırılarak Ulusal Stratejik İletişim Politika Belgesi’ne dönüştürülecek.
HABER
Hacer ZORTUL
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve iki gün süren “Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı” merkez, taşra, yurt dışı personeli ve paydaş kurumların katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda bilişim güvenliği, sıfır atık, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Kapasite Geliştirme ve “Perspektif Çalıştayı” düzenlendi. 24-25 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen çalıştayda ZORTUL Medya’yı Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Ayaz temsil etti. Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Ayaz Aylin Ayaz çalıştayın açılışının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile görüşerek kısa bir süre sohbet etti.
İstanbul’da Wow Hotel’de düzenlenen çalıştayın açılışını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun gerçekleştirdi. İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun açılışta yaptığı konuşmada Türkiye’nin iletişim vizyonunu anlattı. Başkan Fahrettin Altın; “Temel hedefimiz “Türkiye İletişim Modeli”ni inşa etmek ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün bu çalışmalarımızın Cumhuriyetimizin 100. yılı için ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Devletimizin 2023, 2053 vizyonlarına önemli katkı sunacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.
2023, 2053 ve 2071 vizyonu ile ilgili detaylı sunum gerçekleştiren Fahrettin Altun, Türkiye Marka Ofisi’nin önemli ve acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, en temel amaçlarının her şeyden önce Türkiye markasını güçlendirmek olduğunu söyledi. Altun, yürütülen çalışmalarla ülkenin mevcut potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve tüm dünyaya Türkiye’nin gücünü ve kapasitesini doğru ve güvenilir şekilde doğru araçlarla aktarmaya gayret ettiklerini aktardı.
Çalıştayda Bilişim güvenliği, sıfır atık, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular ele alındı. Bölge müdürlüklerinin kendi bölgelerine ilişkin faaliyetlerine ve sorunlarına yönelik sunum ve çözüm önerileri de değerlendirildi. İki günlük çalıştayda ayrıca; kamu personelinin sosyal medya kullanımında ve harcamalarda dikkat etmesi gereken hususlar da masaya yatırıldı.
Çalıştaylar sonunda katılan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katkıları, görüş, öneri ve analizlerinin raporlaştırılacağı, söz konusu raporların da oluşturulacak çalışma gruplarında değerlendirilerek Ulusal Stratejik İletişim Politika Belgesi’ne dönüştürüleceği kaydedildi.