Pınarhisar ilçesinde 28 Aralık 2021 tarihinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış sebebiyle ilçede vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadılar.
HABER
Gülcan KUTLU
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Kırklareli’nde beklenen sağanak yağış uyarısının ardından Pınarhisar’da sağanak yağış etkisini gösterdi. Pınarhisar’da 27 Aralık gecesi başlayan sağanak yağış gün boyunca devam etti. Yağışın başlamasının ardından ufak sel baskınları yağışın devam etmesi ile birlikte hayatı olumsuz etkilemeye başladı.
Sağanak yağış nedeni ile Pınarhisar İstikametinden Lüleburgaz istikametine giden yol zaman zaman kapanırken küçük araçların geçmekte zorlanmasına sebep oldu. Oluşan sel sebebi ile trafik bir süreliğine dururken Emniyet ve Jandarma ekipleri tedbirlerini aldılar. Yağışın gece saatlerinde etkisini azaltmasının ardından sel baskınları etkisini azaltmaya başladı.
Pınarhisar’da benzinlik yanı adeta dereye döndü. Yağan yağmurların etkisi ile Pınarhisar’ın üst bölgesinden gelen sel suları ve sel suları ile birlikte gelen taş ve çakıllar sürücülerin karayolunda ilerlemesini zorlaştırdı. Pınarhisar Ahmetbey yönündeki yolda ise Pınarhisar çıkışından itibaren yoğun sel suları görülürken bazı binaların giriş katları sel suları ile doldu. Özellikle yağmur nedeniyle sel sularının aşırı yoğun olmasından dolayı logarlardan suların geri teptiği görüldü.
Vatandaşlar binalarının her yağmurda su ile dolduğunu ve su çekilene kadar binalara giriş çıkış yapamadıklarını belirttiler.