Pınarhisar Devlet Hastanesinin Gebe Okulu 3. Dönem mezunlarına Psikolog Aytaç Özdere ve Diyetisyen İrem Güldali tarafından eğitim verildi.
HABER
Gülcan KUTLU
Gebelik öncesi, gebelik ve doğum sürecinin, sağlıklı, bilinçli bir şekilde geçirilmesini amacıyla gebe ve ailelerine bilgi desteği sunulan Pınarhisar Devlet Hastanesinin Gebe Okulu 3. dönem mezunlarına Psikolog Aytaç Özdere ve Diyetisyen İrem Güldali tarafından eğitim verildi. Gerçekleşen eğitimin ardından eğitime katılan anne adaylarına katılım belgesi takdim edildi.
Pınarhisar Devlet Hastanesinden konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Hastaneden yapılan bilgilendirmede; “Hastanemiz gebe okulu 3. dönem mezunlarına Psikolog Aytaç Özdere ve Diyetisyen İrem Güldali tarafından eğitim gerçekleştirilmiş ve eğitim sonunda gebelere katılım belgesi verilmiştir. Gebe okulumuzda Gebelik öncesi, gebelik ve doğum sürecinin, sağlıklı, bilinçli bir şekilde geçirilmesini amacıyla gebe ve ailelerine bilgi desteği sunduğumuz eğitimlerimiz devam etmektedir” denildi.
*GEBE OKULU NEDİR?
Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek anlayışıyla başlatılan gebe okulunun temel hedefi; Annelerin mutlu, huzurlu ve bilinçli bir gebelik ve doğum süreci yaşamalarını sağlamaktır. Gebe okulunda gebeler; gebelik süreci, doğum ve doğum sonrası, aile planlaması konularında her zaman aydınlatıcı bir şekilde bilgilendirilirler. Gebe okulu eğitimi alan her gebe eğitim sonrası sertifikalandırılır. Gebe okulunda gebeler, doğal doğumu her yönüyle değerlendirme fırsatı buldukları maket üzerinde uygulamalı doğal doğum simülasyonlarına, bu konuda eğitim almış ebelerle katılırlar.
*GEBE OKULUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Gebelere doğum ve doğum sonrası dönemdeki duygusal durumları ile başetmeyi öğretmek. Kendilerine anneliğe hazır hissetmelerini sağlamak. Eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir iş birliği oluşturabilmek. Doğum eylemi ile baş etmeyi öğretip, olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek. Doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak. Bebek bakımına yönelik becerileri kazandırmak. Gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak. Gebenin korku-ağrı-gerginlik döngüsünü kendi başına baş etme mekanizmasıyla yok etmesini sağlamaktır.