• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ertuğrul Köyü Kültür Evi Açıldı
Gündem
Yayınlanma: 31 Mayıs 2016 - 08:06

Ertuğrul Köyü Kültür Evi Açıldı

*Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi Ertuğrul Köyü’nde Kültür evi açılışı ve Dokuma Kursu Belge töreni gerçekleşti

Gündem
31 Mayıs 2016 - 08:06
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Ertuğrul Köyü Kültür Evi Açıldı

*Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi Ertuğrul Köyü’nde Kültür evi açılışı ve Dokuma Kursu Belge töreni gerçekleşti.
HABER MERKEZİ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Sigorta sponsorluğunda 09 Mart- 26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kırklareli Lüleburgaz İlçesi Ertuğrul Köyü’nde gerçekleştirilen “ Dokuma Kursu” nun belge töreni ve Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan Haskova Müzesi arasında gerçekleştirilene “Ortak Kimlik Ortak Tarih” proje kapsamında restorasyonu ve eser teşhir çalışmaları tamamlanan “Ertuğrul Köyü Kültür Evi” nin açılışı 27 Mayıs Cuma Günü saat 14.30 da Ertuğrul Köyü’nde yapıldı. Kültür Evi’nin açılış törenine CHP Kırklareli milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu Vali Yardımcısı Tahir Demir, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Proje ile ilgili bilgi veren Kırklareli İl Kültür Müdürü Necmi Asan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; “Kırklareli İl Kültür Müdürlüğü ile Bulgaristan Haskova Tarihsel Müzesi arasında yürütülen “ Ortak Kimlik Ortak Tarih” konulu proje 2013 yılında başlayarak 2016 yılında tamamlandı. Bu proje ile kültürel ve tarihsel mirasın korunması, sınırın her iki yanında bulunan tarihi tescilli yapıların restorasyonun yapılması, eski eserlerin korunması hedeflendi.
Tamamlanan bu proje ile sınırın Türkiye tarafından tarihi tescilli Ertuğrul Köyü’ndeki 1906-1907 yıllarına tarihlenen eski okul binasının aslına uygun restorasyonu gerçekleştirildi ve yörenin etnografik eserlerinin yer aldığı “Ertuğrul Köyü Kültür Evi” gerçekleştirildi. Bulgaristan tarafında da Haskova Müzesinin sergi salonlarının tanzimi gerçekleştirildi. Bunların yapılması amacıyla her iki tarafa yapılan gidiş gelişlerle de dostluklar oluşturuldu, kültür etkileşimi sağlandı.
Bundan sonraki dönemlerde; Sınır bölgesinin çekiciliğini arttırma ve Hasköy Müzesi ile Kırklareli Ertuğrul Köyü Kültür Evine binlerce turistin gelmesi, projenin örnek teşkil ederek, benzer yapılarında benzer projelerle restorasyonun yapılarak Kırklareli turizmine kazandırılması, Kırklareli’nin tanıtımına yapacağı artı değerlerle birlikte, Kırklareli turizminin geliştirmesine katkı sağlaması beklenmektedir.
“Dokumalar tekrar canlanacak”
Kültür ve Turizm Bakanlığımızca; İlimizdeki geleneksel olarak sürdürülen yerel meslekleri yaşatmak amacıyla, Anadolu Sigorta Anonim Şirketinin sponsorluğunda” Bir Usta Bin Usta Sosyal Sorumluluk Projesi” ismiyle Kırklereli Lüleburgaz İlçesi Ertuğrul Köyünde 09 Mart ve 26 Mayıs tarihleri arasında 280 saatlik “Dokuma Kursu” açıldı.
Kurs sonunda başarılı olup Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazanan 21 kursiyere belgeleri 27 Mayıs 2016 tarihinde kursun yapıldığı Ertuğrul Köyü Kültür Evinde verildi. Kursun gerçekleştirilmesi amacıyla geleneksel dokuma tezgahlarına uygun yaptırılan 25 dokuma tezgahı Ertuğrul Köyü Kültür Evinde kalıcı olarak bulunacak, kursiyerlerin öğrendikleri dokumaları yaparak köye gelen turistlere satıp para kazanabilecekler. Böylece Ertuğrul Köyünde bir zamanlar dokunan, ancak son yıllarda unutulan dokumalar canlanacak ve dokuma ustalarına geçim kaynağı olacak. Diğer bir yandan da Kırklareli Turizminin gelişmesine ve geliştirilmesine de katkı sağlanmış olacak” dedi.

İlginizi Çekebilir
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
İğneada'ya Yeni Sağlık Merkezi ve Acil Hizmet İstasyonu Kazandırılıyor
İğneada'ya Yeni Sağlık Merkezi ve Acil Hizmet İstasyonu Kazandırılıyor
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim