Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Yıldız ve Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç. Dr. A. Handan Dökmeci önderliğinde gerçekleştirilen “Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi” konulu seminer, üniversitenin akademik ve idari personeline önemli bilgiler sunarak büyük bir başarıyla tamamlandı.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim, Tekirdağ NKÜ Rektörlüğü ve bağlı birimler, Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO akademik ve idari personelinin katılımıyla gerçekleşti.
Seminerde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pandemi ve Deprem Komisyonu üyesi Prof. Dr. Tülin Yıldız, katılımcılara kalp masajı ve Heimlich manevrası gibi hayati önem taşıyan konuların yanı sıra hastalara ve yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulma gibi ilk yardım teknikleri hakkında bilgi verdi.
Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç. Dr. A. Handan Dökmeci ise katılımcılara depreme hazırlık ve farkındalık eğitimi sundu. Doç. Dr. Dökmeci, katılımcılara öncelikle kendi güvenliklerinden sorumlu olmalarını vurgulayarak, afete dayanıklı yapıların tercih edilmesini ve iletişim için Bölge Dışı Bağlantı kişisi belirlemelerini önerdi. Ayrıca, aile ve akrabalarının iletişim bilgilerini bu kişiye iletmelerini ve afet sonrası durumu bu kişiye bildirmelerini tavsiye etti. Şehir içi destek kişisi belirlemelerini de teşvik ederek, deprem sırasında güvenli yerlerde “Çök-Kapan-Tutun” stratejisini uygulamanın önemini vurguladı.
Güz dönemi “Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri” 27 Eylül, 4 Ekim, 11 Ekim ve 18 Ekim 2023 tarihlerinde devam edecek. Bu eğitimler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi personelinin deprem ve acil durumlarla başa çıkma yeteneklerini artırmayı hedeflemektedir.
HABER MERKEZİ
FOTOĞRAF: Tekirdağ NKÜ