Ana Sayfa Ekonomi 18 Eylül 2023 208 Görüntüleme

Tekirdağ’da 2 bin 698 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu Konut Satış İstatistikleri, Ağustos 2023 verilerine göre Türkiye genelinde Ağustos ayında 122 bin 91 konut satılırken Tekirdağ genelinde Ağustos ayında 2 bin 698 konut satıldı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1’lik bir azalmayı temsil ediyor. Konut satışlarında İstanbul, 17 bin 408 konut satışı ile %14,3’lük bir payla en yüksek satış rakamlarına ulaştı.

Başkent Ankara, 11 bin 7 konut satışı ve %9,0’luk bir payla ikinci sırada yer alırken, İzmir 6 bin 504 konut satışı ve %5,3’lük bir payla üçüncü sırayı aldı. Konut satışlarının en düşük olduğu iller ise sırasıyla 39 konut ile Ardahan, 67 konut ile Hakkari ve 139 konut ile Artvin oldu.

Konut satışlarına genel bakış incelendiğinde, Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %15,5’lik bir azalma yaşandığı görüldü. Bu dönemde toplamda 797 bin 418 konut satışı gerçekleşti. İpotekli konut satışları 16 bin 375 olarak kaydedilirken, diğer satış türleri sonucunda ise 105 bin 716 konut el değiştirdi. İlk el konut satışları 35 bin 310 olarak kayıtlara geçti, ikinci el konut satışlarında ise 86 bin 781 konut yeni sahiplerini buldu.

Ağustos ayında yabancılara yapılan konut satışlarına da değinildiğinde, toplamda 3 bin 58 konutun yabancılar tarafından satın alındığı görüldü. Ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı, Rusya Federasyonu vatandaşlarına gerçekleşti.

Türkiye genelindeki konut satışlarındaki bu veriler, gayrimenkul piyasasının dinamiklerini yansıtıyor ve ekonomik değişkenlerin sektör üzerindeki etkilerini gösteriyor.

HABER MERKEZİ

KAYNAK: tuik.gov.tr

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com