Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde Sanayi ve Ticaret Bakanı M. Fatih Kacır’ın katılımı ile Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile Üretimin, Sanayinin, Teknolojinin, Türkiye Yüzyılında 19 fabrikanın açılış töreninde bir konuşma yaptı.
Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam yaptığı konuşmasında; “Sanayicik olarak tanımlayacağımız birkaç tesisten oluşan yapının bugün binlerce insanın istihdam edildiği gayet teknolojik makinalarla çalışan kuruluşların yer aldığı bir hale gelmiş olmasını görmek beni ziyadesi ile iki anlamda mutlu etti.
Birincisi Türkiye’nin son 21 yıl içinde nereden nereye geldiğinin çok önemli bir göstergesi diye düşünüyorum. İkincisi de bunun bir parçası olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Elimizde bulduğumuzda 200 dönümlük bu OSB girişimini ne doğru düzgün elektriği, ne doğalgazı, ne yolu vardı.
Bunların her birini sırf bu bölgede nitelikli sanayiciler yer alabilsinler, insanlarımıza istihdam sağlayalım diye devletimiz, hükümetimiz ve o dönemdeki yetkililerimiz ile el ele vererek bu günlere kadar geldik. İnşallah bundan sonra çok daha farklı vizyonlara sahip yeni yöneticilerimiz, devlet adamlarımız, bakanlarımızla çok daha güzel yerlere gidecek.
Hazır kürsüye çıkmışken ilim için iki hassasiyetimi dile getirmek istiyorum. İlimiz İstanbul’a yakınlığı ve İstanbul sanayisinin kendine yer arayışı ile kıymetli bir hale geldi. Ama bunu biz il olarak sayın bakanımın da Valilik toplantımızda ifade ettiği gibi Kalkınma Ajansımız ve Valilik ile birlikte çok iyi planlayarak ilimizde 1. Sınıf tarım arazilerini ziyan etmeden, Bakanlığımızın ve bakanlıklarımızın koordinasyonunda ülkemiz ve yerel halkımız için en doğru şekilde yapmak zorundayız.
Kimsenin üç beş kuruş fazla kazanması için topraklarımızı feda etmeyeceğiz. Hemşerilerimizin buna olan inancının tam olmasını istiyorum. İşte sayın bakanlarımızın, ilgili Genel Müdürlerimizin, sayın Valimizin bu işlerin başında olması bize bu güveni veriyor. Biz bu konuda sabıkalı değiliz. 2002’den önceki süreçte gelişigüzel tarım arazileri sanayileşme adı altında katledilirken 2002’den sonra Çevre Düzenleme Planı, TRAKAP ile, bakanlıklarımızın çıkardığı genelgelerle Trakya’da, Türkiye’de ve özellikle de Kırklareli’nde tarım disiplini oldu, sanayi disiplini oldu ve birbirinden ayrıldı. İkisi de bu ülkenin en önemli iki alanı olarak tespit edilip paralel bir şekilde, aynı hassasiyetle büyüme yoluna çıktı.
Bundan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Tabii topraklarımızı gördükçe birilerinin ağzının suyunun aktığını görüyoruz. Onlar boşuna heveslenmesinler, burada nerede sanayinin olacağı, nerede istihdamın olacağı, yerel halkın hangi kültürle ne şekilde karışacağını devletimizin kontrolünde yereldeki insanlarımız karar verecektir. Bugün el ele verirsek insanlarımızın sanayiye yaklaşımının da daha objektif ve daha kucaklayıcı olacağına inanıyorum ve sanayicimizin de bu yerel halkın kabullenişine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Çatışarak değil uzlaşarak büyümeden yana bir tavır sergilemenin bölgemiz için, ülkemiz için en doğru olduğuna inanıyorum” dedi.
HABER: Gülcan KUTLU