• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Atığını Kazanca Dönüştür" Projemiz Bakanlık Tarafından Örnek Gösterildi
Genel
Yayınlanma: 24 Şubat 2024 - 14:29

"Atığını Kazanca Dönüştür" Projemiz Bakanlık Tarafından Örnek Gösterildi

Genel
24 Şubat 2024 - 14:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Atığını Kazanca Dönüştür” Projemiz Bakanlık Tarafından Örnek Gösterildi

Kapaklı Belediyesi’nin geri dönüşüm ve sürdürülebilir gelecek için hayata geçirdiği “Attığını Kazanca Dönüştür” projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri arasına seçildi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin öncülüğünde, Kapaklı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen “Attığını Kazanca Dönüştür” projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’deki belediyeler arasında Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri arasına seçildi.

SIFIR ATIK İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ

Sıfır atık ve çevre uygulamalarıyla ulusal medyada da adından söz ettiren Kapaklı Belediyesi, geri dönüşüm ve sürdürülebilir gelecek için hayata geçirdiği “Attığını Kazanca Dönüştür” projesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından örnek gösterildi.

ATIKLARIN VERİMLİ TOPLANMASI VE GERİ DÖNÜŞÜM İLE EKONOMİYE KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz öncülüğünde ilçemizde sıfır atık bilincinin oluşması, geri dönüşüm ve sürdürülebilir gelecek için farklı proje ve uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Ev ve iş yerlerinde biriktirilen, kaynadığında ayrı toplanmış atıkların verimli toplanması ve geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılması amacıyla uyguladığımız “Attığını Kazanca Dönüştür” projemiz ile de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’deki belediyeler arasında Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri arasına seçildik. Emeği geçen personelimize ve projemize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

43.247 KİLO ATIK TOPLANDI

Başkan Çetin, “Projemiz ile atıkların kaynağında ayrı biriktirilmesini teşvik ediyor, bertarafa giden atık miktarı azalıyor. Vatandaşlarımıza ekonomik fayda sağladığımız proje ile esnafımızın kazancına da destek oluyoruz ve ilçemizde sıfır atık farkındalığını artırıyoruz. 2023 yılı içerisinde projemizin 220 aktif kullanıcısı bulunmaktadır. 22 ayda 43. 274 kilo geri dönüşüm miktarı toplanırken, vatandaşlarımıza 75 bin 999 lira ödeme yapılmıştır.” dedi.

PROJE DETAYLARI

Proje kapsamında kağıt/karton, plastik, metal ve cam atıkların yanı sıra bitkisel atık yağ, atık pil, tekstil atıkları, atık elektrikli ve elektronik eşyalar toplanmaktadır. sifiratik.kapakli.bel.tr web sitesinde yayımlanan program ile ilçenin merkeze uzak yerleşim yerleri dahil tüm mahallelerine hizmet sağlanmıştır.

Elde edilen kazancın yerelde karşılık görmesi adına market, lokanta ve kafe esnafı proje kapsamındadır. Vatandaş sifiratik.kapakli.bel.tr web sitesinden dijital kart başvurusu yapar veya mobil atık getirme aracından basılı kart talep edip uygulama üzerinden hesabını aktif eder. Atık teslim edildikçe hesabına yüklenen bakiyeyi uygulama üzerinden takip eder. Uygulama üzerinden kendisine en yakın lokanta, kafe veya marketi bularak bakiyelerini kullanır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
Trakya Üniversitesi, Webometrıcs Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye’de 50. Sırada Yer Aldı
Trakya Üniversitesi, Webometrıcs Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye’de 50. Sırada Yer Aldı

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim