• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. 511 konut satıldı
Genel
Yayınlanma: 28 Haziran 2023 - 14:42

511 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Yılı Mayıs Ayı Konut Satış İstatistiklerinden “Kırklareli İli, Konut Satış İstatistikleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı

Genel
28 Haziran 2023 - 14:42
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Yılı Mayıs Ayı Konut Satış İstatistiklerinden “Kırklareli İli, Konut Satış İstatistikleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,7 azalarak 113 bin 276 oldu. 511 konut satışı ile Türkiye’deki toplam konut satışlarının %0,5’i Kırklareli’nde gerçekleşmiş olup en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 47. sırada yer almıştır. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 435 konut satışı ve %16,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 11 bin 196 konut satışı ve %9,9 pay ile Ankara, 6 bin 158 konut satışı ve %5,4 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 38 konut ile Hakkari, 55 konut ile Bayburt ve Tunceli oldu.

Kırklareli’nde ipotekli konut satış sayısı 135 olarak gerçekleşti.

Kırklareli’nde ipotekli konut satışları sayısı 135 olarak gerçekleşti. Kırklareli’nde toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %26,4 ile 29. sırada yer aldı. Kırklareli ili Türkiye’deki ipotekli konut satışlarındaki %0,5’lik pay ile 41. sırada yer aldı. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,3 azalış göstererek 27 bin 476 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %24,3 olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %16,7 azalışla 108 bin 67 oldu.

Kırklareli’nde diğer satış türleri sonucunda 376 konut el değiştirdi.

Kırklareli’nde diğer satış türleri sonucunda 376 konut el değiştirdi. Kırklareli’nde toplam konut satışları içinde diğer satış türlerinin payı %73,6’dır. Kırklareli diğer konut satış türlerinde Türkiye’deki konut satışlarından %0,4’lük pay alarak 48. sırada yer aldı. Türkiye genelinde diğer konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,2 azalarak 85 bin 800 oldu. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı %75,7 olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde gerçekleşen diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %16,2 azalışla 374 bin 76 oldu.

Kırklareli’nde 511 konut satışının, 103’ü ilk satış, 408’i ise ikinci el satış olarak gerçekleşti.

Türkiye genelindeki 113 276 konut satışının 34 413’ü (%30,4) ilk satış, 78 863’ü ise (%69,6) ikinci el satış olarak gerçekleşmiştir.  Kırklareli’nde ise 511 konut satışının 103’ü (%20,2) ilk satış, 408’i ise (%79,8) ikinci el satış olarak gerçekleşmiştir.

                                                                                                                        Hasan AKDEMİR

                                                                                                                           Bölge Müdürü

İlginizi Çekebilir
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KEP ATTILAR
KEP ATTILAR

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim