• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Adli Yardım Protokolü 2. Kez İmzalandı!
Genel
Yayınlanma: 20 Şubat 2024 - 12:08

Adli Yardım Protokolü 2. Kez İmzalandı!

Genel
20 Şubat 2024 - 12:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adli Yardım Protokolü 2. Kez İmzalandı!

Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu işbirliği ile gerçekleştirilen Adli Yardım Protokolü yenilendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç tarafından Adli Yardım Protokolü’nün imza töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Başkan Gürkan, “2023 yılında yaptığımız protokolle, Baromuza 250 bin TL değerinde bir destekte bulunduk. Bu destek ile 102 yurttaşımız savunma hakkına kavuşmuş oldu. 2024 yılı için 1 Milyon TL yardım ile önceki protokolümüzün tutarını 4 kat arttırarak daha çok vatandaşımızın savunma hakkına ulaşmasını hedefledik” Dedi.

Edirne Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısın meclise sunulan Adli Yardım Protokolü, hukuk mahkemelerinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara hukuki desteğin sağlanması için görüşülüp karara bağlanan Adli Yardım Protokolü, gerçekleştirilen tören ile 9 Ekim 2023’te imzalanmıştı.

Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında 2023 yılında imzalanan adli yardım protokolüne; 2024 yılında da devam etme konusu Edirne Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısında görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmişti. Adli Yardım Protokolü, Edirne Barosu Hizmet Binasında düzenlenen tören ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç tarafından imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkan,  “Adalete erişim, savunma hakkına erişim çok kıymetli ve çok değerlidir. Düşünebiliyor musunuz? Savunmaya, savunulmaya ihtiyacınız var. Süreçle ilgili hiçbir bilginiz yok. Paranız yok diye ya da ekonomik yoksunluktasınız diye bu hakkınızı kullanamıyorsunuz. 2023 yılında Edirne Baromuzla beraber Adli Yardım Protokolü’nün ilk çalışmasını yapmıştık. 2023 yılında yaptığımız protokol ile Edirne Baromuza 250 bin TL değerinde bir destekte bulunduk ve bu destekten savunmaya ihtiyacı olan 102 yurttaşımız yararlandı. Gerçekten çok büyük bir mutluluk. 2024 yılında da bu başarılı protokolün tekrarlanmasını istedim. Bu sefer ben teklif ettim Gökhan Başkanımıza.  2024 yılı için 1 Milyon TL ile önceki protokolümüzü 4 kat arttırarak daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefledik.

Bize bu anlamda mutlu olma fırsatı verdiği için değerli Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’a, yönetim kurulu üyelerine ve tüm avukatlarımıza bir kez daha Edirne Belediye Başkanı olarak, Edirne halkından bir vatandaş olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Edirne Baro Başkanı Av Gökhan Karakoç ise yaptığı konuşmada enflasyon sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti ve böylesine anlamlı bir projede kendilerine destek olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürlerini iletti. Konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

 “ Çin ülkesinde başlayıp, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü her ırktan her milletten insanın canını alması, tüm devlet ekonomilerinde de ciddi bir buhran yaşatması kapsamında maalesef ülkemizde bundan üzerine düşeni aldı. Geride bıraktığımız birkaç yılda önü alınamayan enflasyona yenik bir ortam sebebiyle her geçen gün artan maliyetlere yargı makamı önünde hakkını aramakta maalesef dâhil oldu. Ulu Çınar Edirne Belediyemiz ile Baromuz arasında geçtiğimiz aylarda birincisini akdettiğimiz Adli Yardım Protokolü kapsamında ekonomik zorluklar nedeniyle adalete erişmekte güçlük çeken, bir yargı makamı önünde hakkını arayamayan 102 yurttaşımıza yardımcı olunmuş, Aile hukukundan, işçilik alacağına, hizmet tespitinden, tazminat davasına kadar hukukun çeşitli dallarındaki sorunları çözülmüştür. Yurttaşlarımız belediyemizin desteği ve baromuzun imkânları ile cumhuriyet idaresinde kimsesiz olmadığını hissetmiştir.

Sayın Belediye Başkanıma, sosyal belediyeciliğin nasıl olması, nasıl yapılması gerektiğine dair bu güzel, Edirneli hemşehrilerime dokunan bu projenin hayata geçirilmesinde verdiğiniz destek için size şahsım ve Edirne barosu adına, meslektaşlarım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” Dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
80’ler 90’lar Gülümseten Hatıralar Saray’ı salladı
80’ler 90’lar Gülümseten Hatıralar Saray’ı salladı

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim