*Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Pınarhisar’da da pandemi gölgesinde kutlandı.HABERGülcan KUTLUHer yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Pınarhisar’da da pandemi gölgesinde kutlandı. Koronavirüs salgınının etkileri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar nedeniyle anneler gününde vatandaşlar annelerinin günlerini genelde telefon ile ve internet üzerinden verdikleri siparişler ile kutladılar. 17 günlük tam kapanma sürecine denk gelen Anneler Günü, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerde geçti. Bu özel günde annelerine çiçek almak isteyenler dışarı çıkamadıkları için siparişlerini internetten verdi. Vatandaşlar ayrıca sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak tüm annelerin ve kendi annelerinin günlerini kutlayarak duygularını paylaştılar. Pandemi dolayısıyla ziyaretlerin yapılamadığı Anneler Günü’nde en şanslı olan insanlar ise anneleri yanında olanlar oldu.*Çiçekçilerde pandemi sessizliğiAnneler Günü’nde hediye olarak ilk sırada yer alan çiçekler, çiçekçilerde alıcılarını bekledi. Ancak koronavirüs salgınının etkileri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar, çiçek satışlarını büyük oranda düşürdü. Çiçekçiler, bu yıl Anneler Günü’nde az sayıda gelen müşterilerle yetinmek zorunda kaldı.
Eskiden çiçekçiler olarak Anneler Günü’nü beklediklerini söyleyen çiçekçiler; “Bizim için 2 yıldan beri Anneler Günü maalesef pandemiden dolayı kutlanamıyor. Biz çiçekçiler eskiden Anneler Günü’nü beklerdik. Ortam çok kötü. İşler şu anda durgun” dediler.
Eskiden çiçekçiler olarak Anneler Günü’nü beklediklerini söyleyen çiçekçiler; “Bizim için 2 yıldan beri Anneler Günü maalesef pandemiden dolayı kutlanamıyor. Biz çiçekçiler eskiden Anneler Günü’nü beklerdik. Ortam çok kötü. İşler şu anda durgun” dediler.






