• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Annesinin anısına Fransa'dan başladığı yürüyüşte Türkiye'ye ulaştı
Genel
Yayınlanma: 15 Ekim 2023 - 16:11
Güncelleme: 14 Şubat 2024 - 13:40

Annesinin anısına Fransa'dan başladığı yürüyüşte Türkiye'ye ulaştı

FRANSA'da yaşayan Murat Etemoğlu (39), Covid-19 nedeniyle 2020'de kaybettiği annesi Nahide Ethemoğlu'nun (62) anısını yaşatıp, çevre farkındalığı oluşturmak için başlattığı 'Paris'ten İstanbul'a Çevre

Genel
15 Ekim 2023 - 16:11
Güncelleme: 14 Şubat 2024 - 13:40
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Annesinin anısına Fransa'dan başladığı yürüyüşte Türkiye'ye ulaştı
FRANSA'da yaşayan Murat Etemoğlu (39), Covid-19 nedeniyle 2020'de kaybettiği annesi Nahide Ethemoğlu'nun (62) anısını yaşatıp, çevre farkındalığı oluşturmak için başlattığı 'Paris'ten İstanbul'a Çevre ve Barış Yürüyüşü'nde Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
Yolculuğuna 1 Temmuz'da Fransa'nın başkenti Paris'teki Notr Dame Katedrali'nin önünden başlayan Nahide Etemoğlu, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Etemoğlu, çevre ve barış odaklı yolculuğunu özel olarak hazırladığı çekçekle sürdürüyor. Hem fiziksel hem de duygusal olarak zorlu bir yolculuğa başladığını söyleyen Etemoğlu, doğup, büyüdüğü topraklara ulaşmanın sevincini yaşıyor.
Edirne'nin Keşan ilçesinde mola veren Murat Etemoğlu, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılandı. Helvacıoğlu, Etemoğlu'nun Paris'ten İstanbul'a başlattığı 3 bin 500 kilometrelik yürüyüşü çok anlamlı bulduğunu belirtti.
UYKU VE MOLA DIŞINDA KESİNTİSİZ YÜRÜYÜŞ
Parktaki çocuklarla sohbet edip, yürüyüş hakkında bilgi veren Murat Etemoğlu, 'Paris'ten İstanbul'a Çevre ve Barış Yürüyüşü' başlattığını ve yolculuk boyunca uyku ve molalar dışında yürüyüşüne kesintisiz bir şekilde devam ettiğini söyledi. Fransa, İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya ve Yunanistan gibi birçok ülkeden geçtiğini ifade eden Etemoğlu, şu an Türkiye'ye ulaştığını belirtti. Etemoğlu, yol boyunca atık toplamaya da özen göstererek, çevre bilincinin artmasına katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi.
'İLHAM KAYNAĞIM, RAHMETLİ ANNEM'
Bu yürüyüş ile annesini de andığını vurgulayan Etemoğlu, "Bu maceranın ilham kaynağı ne yazık ki Covid-19 nedeniyle kaybettiğim rahmetli annem. Bir nevi anneme olan sevgimi ve saygımı bu şekilde ifade etmek istedim. Attığım her adımda barış için, doğa için bir farkındalık yaratma niyetindeyim. Bu sebeple yolculuğum esnasında karşılaştığım atıkları topluyorum. Yolculuğum boyunca aldığım tepkiler gerçekten muhteşemdi. Birçok başkonsolos, belediye başkanı, sivil toplum temsilcisi ve vatandaşla tanışma ve konuşma imkanı buldum. Dolayısıyla bu yolculuk sadece bir yürüyüşten ibaret değil. Umarım bu röportaj sayesinde daha çok kişiye ulaşırız. Bu vesileyle de insanları barış ve doğa için adım atmaya teşvik ederiz. Şu ana kadar Paris'ten Keşan'a 3 bin 250 kilometre katettim. Buradan Malkara, Tekirdağ ve 29 Ekim'de de İstanbul'da olacağım. Yürüyüşümü İstanbul'da sonlandırdıktan sonra da annemin mezarını ziyaret edeceğim" dedi. (DHA)

 

İlginizi Çekebilir
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
Emniyetten Suç ve Suçluya Büyük Darbe
Emniyetten Suç ve Suçluya Büyük Darbe

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim