• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bu Festival unutulmaz anılar bıraktı
Genel
Yayınlanma: 14 Eylül 2023 - 03:11

Bu Festival unutulmaz anılar bıraktı

Dört gün süren Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali, Uzunköprü'de büyük bir coşkuyla sona erdi

Genel
14 Eylül 2023 - 03:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Bu Festival unutulmaz anılar bıraktı
Dört gün süren Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali, Uzunköprü'de büyük bir coşkuyla sona erdi. Binlerce kişi, bu renkli etkinliğe katıldı.

Festival, sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve Uzunköprü'nün tarihi ve kültürel zenginliklerini vurguladı. Festival, sanattan spora, atölyelerden edebiyata kadar birçok farklı etkinliği bir araya getirdi ve Uzunköprü'nün çeşitli noktalarında gerçekleşti.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, festivalin ilk gününde toplu nikah ve sünnet şöleni düzenledi. Başvuruda bulunan çiftler, Başkan Özlem Becan'ın nikâhını kıyarak dünya evine girdiler. Ayrıca, Uzunköprü'nün geleneklerinden biri olan Sünnet Şöleni de festival kapsamında renkli etkinliklerle kutlandı.

Festivalin ilk gecesinde, Trakya'nın sanatçıları Rumeli ve Balkan ezgileriyle gerçekleştirilen konserle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, Aziz İoannis Kilisesi, festival boyunca sanatın merkezi haline geldi.

Sanat ve zanaat sergisi de festivalin önemli bir parçasıydı ve 4 gün boyunca Uzunköprülülerle buluştu. Serginin açılışında Samsun Atakum Kadın Konseyi Cumhuriyet Kadınları Bandosu ve Bulgaristan'dan gelen dans ekipleri gösteriler sundular. Birçok sanat ve zanaat eseri, ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Mevlid etkinliği de festivalin geleneği olarak devam etti. Rıza Efendi Camii, şehit ve gazilerimiz için düzenlenen Mevlid etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Uzunköprü Belediyesi Atatürk Park, festival süresince merkez haline geldi ve ahşap boyama ve takı tasarım atölyeleri büyük ilgi gördü. Atatürk Park, konserler ve dans gösterileri ile de renklenen bir mekan oldu. Ayrıca, festivalde Trakya'nın ünlü ürünlerinden olan pirinç de unutulmadı, En Lezzetli Pilav yarışması düzenlendi.

Festivalin ikinci gecesinde, ünlü şarkıcı Simge'nin sahne performansı büyük bir coşkuyla karşılandı. Konserine çevre şehirlerden gelen binlerce kişi katıldı ve Simge'nin en popüler şarkıları Uzunköprü'de coşkuyla söylendi.

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, festivalin son gecesinde sahneye çıktı ve Uzunköprü halkını büyüledi. Başkan Özlem Becan'ın Ergene kirliliği konusundaki çabalarını destekleyen Haluk Levent, bu konuya dikkat çeken şarkılar seslendirdi.

Ördekli Göl, festival süresince çeşitli etkinliklerin ve konserlerin düzenlendiği bir merkez oldu. Festivalin son gününde, Balık Tutma Yarışması ve Edirne Doğa Sporları Kulübü'nün kano etkinliği, katılımcıları eğlenceli ve renkli anlar yaşattı.

Uzunköprü'deki bu büyük festival, yerel kültürü ve sanatı kutlamak için harika bir fırsat sağladı ve binlerce kişiyi bir araya getirerek unutulmaz anılar bıraktı.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Buz Pisti Yoğun İlgi Gördü
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlara ilişkin duyuru
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
Bakan Göktaş’tan Belediyemize Ziyaret
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
12 Dakikalık Yol 3 Dakikaya İndi
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
2. Uluslararası Edirne Kırmızısı Sempozyum Başvurusu İçin Yarın Son Gün
2. Uluslararası Edirne Kırmızısı Sempozyum Başvurusu İçin Yarın Son Gün

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim