• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • E-Gazete
  • Resmi İlanlar
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırsaldaki merkez Tozaklı Köyü İlkokulu olacak
Gündem
Yayınlanma: 27 Nisan 2021 - 08:35

Kırsaldaki merkez Tozaklı Köyü İlkokulu olacak

*KTSO Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ne bağlı Tozaklı İlkokulu’nda “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında Türkiye Vodofone Vakfı ve Habitat Derneği ile birlikte Tozaklı ve çevre

Gündem
27 Nisan 2021 - 08:35
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Kırsaldaki merkez Tozaklı Köyü İlkokulu olacak
*KTSO Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ne bağlı Tozaklı İlkokulu’nda “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında Türkiye Vodofone Vakfı ve Habitat Derneği ile birlikte Tozaklı ve çevre köylerindeki çocukların kullanabileceği Teknoloji Sınıfı’nı ziyaret etti. 

*Başkan Soner Ilık; “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında oluşturulan Teknoloji Sınıfı’nın, Kırklareli’deki Kodlama ve Teknoloji Eğitimleri’nin kırsaldaki merkezi Tozaklı Köyü İlkokulu olacak” dedi.

HABER

Gülcan KUTLU

“Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında Pınarhisar İlçesine bağlı Tozaklı Köyü İlkokulu’nda Teknoloji Sınıfı oluşturuldu. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’nin Pınarhisar’ın Tozaklı İlkokulu’nda yeni kurulan Teknoloji Sınıfı’nı ziyaret etti. KTSO Başkanı Soner Ilık ziyareti sırasında Tozaklı Köyü İlkokulu Müdürü Gürsan Aysevinç’ten Teknoloji Sınıfı ile ilgili bilgiler aldı.

KTSO Başkanı Soner Ilık Tozaklı Köyü’ne ziyaretin ardından bir açıklama yaptı. Başkan Soner Ilık ziyaret sonrası yaptığı acıkmasında “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında oluşturulan Teknoloji Sınıfı’nın, Kırklareli’deki Kodlama ve Teknoloji Eğitimleri’nin kırsaldaki merkezi olacağını söyledi.

*“Fırsat eşitliği sağlamak üzere yeni bir adım atıldı”

KTSO Başkanı Soner Ilık ziyaret ile ilgili açıklamasında; “Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar Projesi”nde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere yeni bir adım atıldı. Beşinci yılına giren projede, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 Köy Okulu’nda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak.

Kırklareli’nde de eğitimlerini yaygınlaştırdığımız “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında Pınarhisar İlçemize bağlı Tozaklı İlkokulu’nda oluşturulan Teknoloji Sınıfı, Kodlama ve Teknoloji Eğitimlerimizin kırsaldaki merkezi olacak.

“Yarını Kodlayanlar” çatısı altında köy okullarında kurulan Teknoloji Sınıflarıyla, kırsal bölgelerde eğitime ve teknolojiye erişimin kapsayıcı biçimde artırılması, internetin ve teknolojinin verimli kullanılması, çocukların hayal güçlerinin farklı bakış açılarıyla geliştirilmesi, diğer teknoloji sınıflarıyla köprü iletişim kurularak hem sosyalleşme alanlarının hem de ortak çalışma kültürlerinin oluşturulması hedefleniyor.

*“Başarı hikâyeleri oluşturmak mümkün olacak”

Köy okullarında kurulan Teknoloji Sınıfları, “Yarını Kodlayanlar” Okulları ve Kulüpleri oluşturulmasının yanı sıra okullar arası uzman buluşmaları gibi “Teknoloji Kardeşliği”ne yönelik çalışmalar yapılması açısından da fırsat sunacak. Bu sınıflar sayesinde, çocuklarla ve öğretmenlerle derinlemesine eğitim yapmak, çocuklardaki etki ve değişimleri takip etmek, yeni fırsatlar sağlamak ve başarı hikâyeleri oluşturmak mümkün olacak. Aynı zamanda bir paylaşma kültürü yaratılmasına vesile olacak olan Teknoloji Sınıfları, 3D Yazıcı ve 3D Kalem ile kırsalın ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye, ortak çalışma kültürünü diğer köylerle birlikte dijital süreçlerle oluşturmaya, sınıfın ve materyallerin başka öğrenciler ve ebeveynler tarafından kullanılmasını sağlamaya da imkân verecek.

*“Farklı eğitimler ve etkinlikler de organize edeceğiz”

Projeksiyon Cihazı, 3D Kalem, Bilgisayar, 3D Yazıcı, Eğitim ve STEM Kitleri, Zoom İletişim ve Etkinlik Araçları’nın yer aldığı sınıflarda Kodlama Eğitimleri’nin yanı sıra farklı eğitimler ve etkinlikler de organize edeceğiz.

Teknoloji Sınıfı’nı kuran Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’ne ve projeyi destekleyen Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ederiz. Teknolojiyi üreten, inovasyon yapan çocuklar yetiştirme hedefimize hep birlikte ulaşacağız.”

İlginizi Çekebilir
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
İğneada'ya Yeni Sağlık Merkezi ve Acil Hizmet İstasyonu Kazandırılıyor
İğneada'ya Yeni Sağlık Merkezi ve Acil Hizmet İstasyonu Kazandırılıyor
Son Haberler
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Küçükyaylaspor, Pınarhisarspor'u 4-0 Mağlup Etti
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Kaynarca Gençlikspor Süper Amatör Ligin Yeni Lideri Oldu
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Vali Ekici “Geleceğimiz Vergilerimizle Güvende”
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
Kırklareli TSO Belediye Başkan Adayı Bulut'u Ağırladı
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
KADES Uygulaması Hayat Kurtarıyor
Pınarhisar emniyetinden sıkı denetim
Pınarhisar emniyetinden sıkı denetim

Ana Sayfa
Genel
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık - Yaşam
Spor
E-Gazete
Resmi İlanlar
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Köşe yazısı
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık - Yaşam
  • Siyaset
  • Spor
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim